Sastojci:
- Dobro raspoloženje – 1 kom
- Vedra domaćica – 1 kom
- Vangla – 1 kom
- Belo brašno T-400 meko – 1 kg
- Mleko – pola tetrapaka
- Ulje – 1 čaša
- So – 3-4 kašičice
- Šećer – 3 supene kašike
- Kvasac – 2/3 kockice kvasca
- Jaje – 1 kom
U vanglu sipamo so i šećer. Onda razdrobimo kvasac i dodamo prethodno zagrejano mleko. Nakon toga dodamo ulje. Preko svega toga dodamo brašno i potrudimo se da se ne razleti na sve strane. E onda mesimo, mesimo, mesimo… i kad nas ruke zabole, ostavimo testo da malo naraste, a i ruke da se odmore. Pokrijemo ga krpom i ni za živu glavu ne smemo da provirimo u vanglu jer onda neće lepo da naraste. Skuvamo kafu i dok se čeka testo uživamo u kafi. Posle nekog vremena testo ponovo premesimo i sačekamo još malo. Ako su se ruke dovoljno odmorile testo izdelimo na jufkice. Svaku jufkicu razvučemo oklagijom, nafilujemo nadevom po želji, umotamo… kiflice se nakon toga premažu jajetom. Uključimo rernu da se zagreje na 200 stepeni jer se kifle neće ispeći u hladnoj rerni. Stavimo ih na pečenje. Nakon 15 – 20 minuta kiflice su spremne.
Ako Vam postupak nije uspeo iz prvog puta, ne očajavajte, nije ni nama uspeo. Trebalo nam je dosta vremena da uvežbamo. Primenite metodu bezuspešnih pokušaja više puta i pre ili kasnije ćete uspeti. Ako i ne uspete, naše Domaće Kiflice uvek možete poručiti i telefonom 🙂 🙂 🙂